Hírlevél
Facebook
Játékboltunk címe és Nyitvatartása

Hétfő: 10-17
Kedd: 10-17
Szerda: 10-17
Csütörtök: 10-17
Péntek: 10-17
Szombat: 9-13
Vasárnap: zárva

Cím:2016 Leányfalu Móricz Zsigmond út 118/b

Szűrés
Márka
Legnépszerűbb mesehősök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP termékek
Házhozszállítás

Fizetési megoldás

Látogató számláló
0
2
2
9
5
6
8
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Quercetti: Hengeres szorzótábla játék

Quercetti: Hengeres szorzótábla játék
  • Quercetti: Hengeres szorzótábla játék
5 500 Ft
Ha nem szeretnél egy szokványos eszközt a szorzás és az osztás megtanulására, akkor ez a Te "játékod".
Az eszköz két végén található kék és piros fogantyút kell a két összeszorzandó számhoz forgatni és középen megjelenik az eredmény.

A játék használata igen egyszerű: a kék és a piros végén forgatással beállítható a két szorozni kívánt szám, például 6x9.
A henger közepén megjelenik az eredmény, ám nemcsak a szorzásé, hanem folytatódik az ehhez tartozó osztásban!
Tehát a hengeren megjelenő teljes kép: 6 x 9 = 54 : 9 = 6. Így a szorzáson kívül a csemete a hozzáillő osztást is láthatja.
Ebben rejlik ennek a játéknak a nagyszerűsége a hasonló szorzójátékokhoz képest.
Az osztás elsajátítása pedig jóval nehezebb, mint a szorzásé, ám itt rögtön a szorzás tanulásakor vizuálisan kapcsolódik az osztás is, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát, sőt, erőteljesebb bevésést eredményez.
Emiatt ismétlésre és gyakorlásra is kiválóan alkalmas.
Kis mérete (20 cm) lehetővé teszi, hogy ugyanolyan könnyedén használják a gyerekek, mint a számológépet, vagy a papír alapú szorzótáblákat.
A számológép folyamatos használata – még ha engedélyezett is - nem tanácsos, mert a gyerkőc könnyen hozzászokik, ám a szorzás-osztás bepötyögéséhez nem kapcsolódik vizuális megjegyző tevékenység, nem raktározódik a memóriában.
Míg a hengernél, amiatt, hogy folyamatosan látja a számokat és az eredményeket, megindul a bevésési folyamat, még a diszkalkuliás gyerekeknél is! (Náluk azonban évekbe telhet, míg elhagyható lesz a segédeszköz, ne siettessük a folyamatot.)
A papíralapú szorzótábláknál pedig részben gyorsabb, részben pedig kapcsolódik hozzá a gyermek saját manipulációja, ami mindig hatásosabbá teszi a tanulást.

Plusz tipp: két vagy több gyerkőc együtt is gyakorolhat; „tanárosat” játszva az egyikük adja meg a példát, a többiek kitekerik, s persze ő maga is, hogy ellenőrizhesse a választ. Kiválóan kombinálható „boltos” játékokkal is.
  • Cikkszám
    dwqd
Webáruház készítés